Adviseren, meedenken of sturen?

Schets een casus en een jurist wijst op de risico's.

Herkenbaar?

Niet zo vreemd, juristen zijn van huis uit gewend om te denken in termen van problemen. Signaleren van bedreigingen wordt als belangrijkste taak gezien.

Voor mening jurist ligt de focus op het uitsluiten van risico’s. Die eigenschap wordt vaak ervaren als ‘zand in de motor’, en dat niet zo opmerkelijk.

Dit heeft voor een deel te maken de plaats van juristen in het organisatiemodel en de mate waarin zij deel uitmaken van de besluitvorming en de lijn. Op deze punten is veel winst te behalen. Maar dat is niet het enige, het gaat ook om een andere benadering.

Wilt u een adviseur of verlangt u meer?

Denk in oplossingen, niet in belemmeringen.

In een ondernemende omgeving verwachten we collega’s die denken in mogelijkheden; wat zijn de kansen? Dat typeert 4legal.

Legal consultancy vergt veel meer dan het zijn van een goed bedrijfsjurist, interim-jurist of advocaat.

Professionals die gewend zijn om verder te gaan

Het gaat om ondernemingszin en dat bovenal in praktijk uitdragen. Werken met 4legal betekent een ondernemer aan tafel, iemand die uw organisatie gaat helpen bij het realiseren van de doelstellingen en daarin actief participeert.

Slimme oplossingen

Wij hebben ruime ervaring met het verzorgen van slimme oplossingen als aanvulling of alternatief voor uw juridische afdeling. Het netwerk biedt interessante mogelijkheden om aanzienlijk te besparen op overhead en gelijktijdig vergroten van ‘inhouse knowledge‘.